SK.

Bib Lummen – Studie

In het pittoreske Lummen staat een bibliotheek waar strakke designprincipes gecombineerd worden met een ruim interieur en enkele hints naar een vintage tijdperk.

Het maken van een studie rond dit gebouw was een uitdaging an sich. De open ruimtes van het interieur moeten aan bod komen en tot hun recht komen. Net zoals het interieur en de vintage tinten hiervan. Tijdens een eerste verkenning doorheen het gebouw en de talloze boeken werd snel duidelijk dat de strakke lijnen gebroken worden door het gebruik van ronde lampen en ronde boekenkasten in het interieur.

Het raam geeft een verruimend beeld en maakt de open ruimte nog lichter.

De verkenningsfase legde interessante perspectieven bloot: een mooi zicht op de zithoek waar de vintage sfeer tot zijn recht komt, een beeld van de unieke boekenkast, de open trappenhal… De realisaties van deze perspectieven kan je bovenaan dit bericht vinden.

In de trappenhal is er in de overliggende muur een raam verwerkt waardoor je onmiddellijk een zicht op de bibliotheek hebt. Het geeft een verruimend beeld en maakt de open ruimte van de trappenhal nog lichter.

Ondanks dat de bibliotheek goed gevuld staat, krijg je nergens een benauwd gevoel. Het hoge plafond, lichte interieur en algemeen gebrek aan drukke kleuren zorgen voor een ontspannen sfeer.

De bibliotheek is een ontwerp van het fantastische architectenteam van Ontwerpatelier Peter Jannes.

Vergeet me niet te volgen op Instagram voor meer nieuws en studies!

Theme — Timber
All contents © Pixelgrade 2011-2015
Back to top